Előadások

Ládafia Bábszínház

Az ördög kilenc kérdése - magyar népmese - Ládafia Bábszínház

Székely népmese a ládafiából

 

Ládafia Bábszínház

Az ördög kilenc kérdése

3 éves kortól

55 perc

 

 

 

Néder Norbert

Az ismert magyar népmesét a ládafiából emeli elénk Néder Norbert a magyar báb- és utcaszínház karakteres mestere. A legény feleséget keresni indul. hídhoz érve az ördog kilenc kérdéssel várja. A nézők időnként szereplőkké válva kísérik a főszerpelőt.

A Ládafia Bábszínház egy kicsi színház, mely kicsinységénél fogva nem rendelkezik színházépülettel, épületrésszel, de még színházteremmel sem. Világot jelentő deszkái viszont vannak, fenyőfából, kerekekre szerelve. Társulata bábok, faragva, öltöztetve. Kellékei a hajdan volt mindennapi élet lassan homályba tűnő megannyi eszköze. Mindez azért, hogy népmeséink könyvekbe kötözött lélegzete újra szélfútta lehessen. Egyszóval a Ládafia Bábszínház, egy olyan színház, melyben az előadások szabad ég alá teremtetnek, és a felhasznált anyagokkal, eszközökkel egy olyan világ idéztetik meg, mely egykoron meséink bölcsője volt.Világot jelentő deszkái kerekekre szerelt fenyőfákból valók. Társulata bábok, hársfából faragva, öltöztetve. Kellékei a hajdan volt mindennapi élet lassan homályba tűnő megannyi eszköze.
Mindez azért, hogy népmeséink könyvekbe kötözött lélekzete újra szélfútta lehessen.
A Ládafia Bábszínházban az előadások szabad ég alá teremtetnek, és a felhasznált anyagokkal, eszközökkel egy olyan világ idéztetik meg, mely egykoron meséink bölcsője volt.

"Néder Norbert, a Ládafia Bábszínház mindenese maga adaptálja a választott mesét, ő találja ki az előadás dramaturgiáját, maga tervezi a „bábszínházi teret” és a benne megjelenő figurákat, amelyeket – a többi „játszó eszközzel” együtt ő maga készít el, aztán az egész előadást (egyetlen zenész közreműködésével) egymaga játssza végig."

Sándor L. István (Ellenfény)

 

Stáblista

Írta, rendezte és a bábokat tervezte, készítette: Néder Norbert

Játssza: Néder Norbert és Szluka Judit

 

Műsorrend

2018 február

KeSzCsSzVa
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272801020304

Támogatók


Fel