Előadások

Fabók Mancsi Bábszínháza

A halhatatlanság országa

Népmese bábokkal

Bábelőadásunk megtekintését szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánljuk!

Mesemondónak pedig születik az ember. Márpedig Fabók Mariannáról kiderül ebben az előadásban, hogy ízig-vérig az. A miskolci színház egyik ünnepelt fiatal színésznője a Film- és Színházművészeti Egyetem bábos osztályában végzett nemrégiben.
Mi kell még egy jó előadáshoz? Kíváncsi közönség.

Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa? Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget, erős honvágya miatt visszatér meglátogatni apját, anyját. Ám míg ő Halhatatlanság országában néhány napot tölt el, addig a földön több ezer esztendő szalad el. Ezért szüleit sem találhatja meg, s az elárvult királyfira ekkor rátalál még az öreg Halál is. Végül a Halhatatlanság országának királynője és a Halál küzd meg egymással a királyfiért...

"A halhatatlanság országa című előadásban Fabók Mariann – akinek eleven és harsány stílusa némiképp Écsi Gyöngyire emlékeztet – áradó vehemenciával uralja a közönséget és a vele játszó zenészt, miközben váratlan poénokkal pöttyözi a népmesét. Mivel az előadás csak "kiskorú felügyeletével" látogatható, rávesz egy kislányt, hogy felügyelje a felnőtteket, ráadásul előzetesen mindnyájunknak meg kell tisztogatnunk a lelkünket, hogy mesekészek legyünk. Fabók Mariann előadásában az a jó, hogy tele van vele a színpad: egyszerre kelti életre a mélabús királyfit, alakítja a csúf öregasszonyt, miközben a változékony díszletet is variálja." (Tóth Ágnes Veronika)

AJÁNLÓ

Stáblista

Színpadra állította és játssza: Fabók Marianna

Bábok: Opra Szabó Zsófia, Lellei Pál

Díszlet: Mátravölgyi Ákos

Muzsikál: Orbán Dénes

Műsorrend

2018 január

KeSzCsSzVa
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304

Támogatók


Fel